Nuotiolla: raha ratkaisee ūüĒ•

On se vaan niin, että raha ratkaisee. Kun on runsaasti rahaa, voi ostella kaikkea, mitä mieli sattuu kulloinkin tekemään. Voi elää muodikkaasti ja palkata muita tekemään hommia, jotka eivät itseä huvita.
No, samaan aikaan on totta, että silloin saa maksaa enemmän veroja, ajoittain (kuulemma) olla huolissaan sijoituksistaan ja lopulta moni myös huomaa, ettei rahalla sittenkään saa kaikkea.

Taas on julkaistu yksi tutkimus siitä, tekeekö raha onnelliseksi. Ihan ilman tutkimuksiakin minä olisin voinut kertoa: raha rauhoittaa ja helpottaa elämää, kun sitä on sopivasti, mutta ei se onnea tuo. Moneen kertaan on tutkimuksissa todettu, että onni tulee pienistä asioista arjessa. Suureen osaan niistä ei rahalla ole mitään tekemistä.
Moni todella rikas on todennut el√§m√§ns√§ olevan varsin pinnallista ja he my√∂s kertovat usein tuntevansa itsens√§ yksin√§iseksi. Usein ne rikkaiden seurassa viihtyv√§t odottavat saavansa kaikenlaista, mutta… jos rahahanat sulkeutuvat, n√§m√§ seuralaiset katoavat.

Minusta olisi upeaa, jos olisi sen verran rahaa, että voisi oitis kuitata velat pois. Sitten olisikin jo kaikki tarpeellinen ulottuvilla. Minä kun en arvosta merkkituotteita tai tavaraa, vaan elämää, aitoja ihmissuhteita ja luontoa. Ehkä se raha jollakin ratkaisee, mutta minä koen, että pärjää sitä vähemmälläkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s