Nuotiolla: Lukutaidoton on pulassa đŸ”„

Uutisten mukaan alle puolella Espoon nelosluokkalaisista pojista on riittÀvÀ lukutaito!

RiittÀvÀÀn lukutaitoon katsotaan kuuluvan tekninen lukutaito ja luetun ymmÀrtÀminen. EikÀ kyse ole ollenkaan vain Espoosta ja vain pojista, vaan ympÀri Suomea on sama havainto: lukutaito on kovin puutteellinen.
Mielenkiintoista on se, ettÀ selvitysten mukaan lukutaito on kohdillaan toisluokkalaisilla, mutta sitten taito laskee rajusti. MikÀ moisen selittÀÀ? Joku sanoo, ettÀ lukeminen ei vaan kiinnosta. EhkÀ niinkin. Miksi se ei kiinnosta? Miten sen kiinnostuksen saisi herÀÀmÀÀn? Auttaisiko tÀssÀ se, ettÀ hyödynnettÀisiin varhaisnuorten kiinnostus mobiililaitteisiin; lukutehtÀviÀ, joita voi lukea ns. oikeasta kirjasta tai e-kirjana? Ja sitten tehtÀvÀÀn liittyvÀÀ kirjoitustehtÀvÀÀ jatkona eli, pelkkÀ lukeminen ei riitÀ.

Ilman riittÀvÀn hyvÀÀ lukutaitoa ihminen on myöhemmin pulassa!

Ajattelepa työelÀmÀÀ; onko yhtÀÀn ammattia, jossa ei tarvittaisi ollenkaan lukutaitoa? MinÀ en keksi sellaista! Vaikka vain työvuorolistojen tai palkkalappujen selvittÀmiseen sekÀ erilaisten ohjeiden lukemiseen tarvitaan lukutaitoa. Kuitenkin valtaosassa ammatteja tarvitaan paljon parempaa lukutaitoa. Minusta on ÀÀrimmÀisen huolestuttavaa, ettei lukutaidon kehittÀmiseen panosteta enempÀÀ. EikÀ tÀmÀ toteamus koske vain kouluja, sillÀ myös kodeilla on asiassa iso vastuu.

❓Millaisilla keinoilla lukutaidosta tehdÀÀn arvostettu taito, johon jokainen haluaa panostaa?

Vastaa

TÀytÀ tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisÀÀn:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttÀ palveluun %s