Nuotiolla Oi niitä aikoja… 🔥

💭 Oi niitä aikoja, kun netissä oli erilaisia keskustelufoorumeita. Ei noita, joissa yks ja toinen ilkeämielinen ihminen paiskoo kuraa toisten päälle tai latelee epätotuuksia muka totuutena. Ei niitä! Vaan niitä joissa keskusteltiin toista kunnioittaen silloinkin, kun oltiin eri mieltä.

🗝️ Usein niillä foorumeilla oli joku tietty pääaihealue, mutta sitten alaosioina erilaisia vapaamuotoisen keskustelun alueita. Esim. voi olla vaikka pääaiheena *ihmissuhteet* ja sitten alaosioina vaikka *kumppanin löytäminen* tai vaikka *kokataan yhdessä*. Niin, taikka ihan vaan alue *höpöhöpö*.

👍 Useimmilla foorumeilla ei tarvinnut antaa edes henkilötietoja joita some vaatii ja kerää tosipaljon. Monella keskustelufoorumilla oltiin nimimerkillä ja usein vaadittiin (vain ylläpidon käyttöön, ei julkisesti näkyviin) sähköpostiosoite.

💡 Foorumien ylläpito saattoi vaientaa häirikön ja, jos tavat eivät (yleensä määräaikaisesta vaientamisesta huolimatta) muuttuneet, henkilö saatettiin estää pysyvästi. Monilla foorumeilla ylläpito olikin varsin tarkka tekstien laadusta ja siitä, ettei asiattomuuksia päässyt syntymään. Juttu toimi niin kauan kuin ylläpito jaksoi olla aktiivinen.

🧓 Minäkin olin mukana joillain foorumeilla ja ylläpidinkin paria foorumia (eri aikaan ne). Muistan yhä ne myöhäisiltojen keskustelut ja monet tapaamisetkin, joita toteutimme eri puolilla Suomea asuvien kesken.

🖥️ Sitten tuli some. Halutaan näkyä itse vähän kaikessa. On tärkeää, että on paljon *kavereita* ja *tykkääjiä*, vaikka ne olisivatkin ihan vaan muodon vuoksi. Moniin palveluihin saa nykyisin ostaa ihan oikealla rahalla noita kavereita ja tykkääjiä. Isoja lukuja vailla sisältöä.

📱 Nyt viestintä on lyhyttä ja nopeaa – ja usein minä-keskeistä. Tai sitten raportoidaan elämän ihanuudesta aina ja jatkuvasti, vaikka monet oikeat tutut tietävät kehujan elämän olevan kaikkea muuta. Todella harvassa paikassa käydään aidosti keskusteluja vanhaan tapaan; toista kunnioittaen vaikka ollaankin eri mieltä.

🗨️ Minä tahtoisin keskustelufoorumit takaisin. Pääpaino olisi asioissa ja mielipiteissä, ei omakehussa tms. Saahan sitä tahtoa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s